Top Menu

Pišite nam na info@peppermint-street.com
Odgovorimo na vsa vaša vprašanja

ob prijavi na e-novice

Poglejte nove modne trende

VRAČILA IN MENJAVA

 

V kolikor vračate izdelke iz držav zunaj Slovenije, obiščite našo mednarodno stran z navodili za vračanje.

Kako je z vračili?

Pri Peppermint Street bomo z veseljem sprejeli nenošene, neoprane ali namerno poškodovane izdelke, v kolikor jih boste želeli zamenjati ali vrniti. Prosimo, bodite potrpežljivi in nam dajte 2-3 tedne časa za obravnavo vračil in vrnitev kupnine. Ob prejetju vračila in ob začetku obdelave vračila vam na vaš kontakti elektronski naslov pošljemo elektronsko sporočilo. Kupnina vam bo nakazana v roku 2-3 tednom od prejema blaga na vaš TRR. Poslali vam bomo e-pošto, ko bo vračilo kupnine izvedeno.

Ste prejeli napačno blago (barvo, velikost) po naši napaki? Brez skrbi! V kolikor je izdelek ali barva še vedno na voljo, vam po prejemu vašega vračila pošljemo nov izdelek popolnoma na naše stroške, hkrati pa vam poravnamo stroške pošiljanja vrnjenega blaga. Ste v naglici? Pišite nam na info@peppermint-street.com in poskrbeli bomo, da v kolikor je izdelek na voljo, vam ga dostavimo v najdaljšem roku dveh dni.

V primeru, da izdelek ni po vaši meri ali z izdelkom niste zadovoljen, imate kot uporabnik pravico, da nam v 15-ih dneh od dneva, ko ste prejeli blago, pisno sporočite, da odstopate od pogodbe na info@peppermint-street.com in nam izdelke pošljete nato v roku 15 dni od prejema sporočila, razen če ponudnik rok za vračilo enostransko podaljša. Pri tem vam kot uporabniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev, bomo pa veseli vašega komentarja. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev prejetih izdelkov ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Uporabniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj z izpolnjenim reklamacijskim obrazcem, na naslov ponudnika:

MINT studio, Irena Kotnik s.p.
p.p. 31
4208 Šenčur

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača uporabnik. Za vrnjene izdelke ne sprejemamo pošiljk po povzetju.

Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik. Uporabnik mora priložiti obrazec za vračilo in/ali kopijo računa. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo.

Če uporabnik v skladu s prvim odstavkom te točke (’11. Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov’) odstopi od pogodbe, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila. Ponudnik nudi kot način vračila plačila za izdelke, vrnjene v skladu z zgoraj navedenimi določili, nakazila po pošti in bančna nakazila. Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 10-ih dneh od prejema vrnjenih izdelkov.

Izključitev pravice do odstopa od pogodbe je urejena v naslednji točki.

 

V kolikor želite izdelek vrniti ali zamenjati in v kolikor ni storjene napake z naše strani (poslan poškodovan izdelek, napačna velikost ali barva), vam izdelek brez problema zamenjamo, v kolikor je le-ta na zalogi. V tem primeru stroške vračila in novega pošiljanja krijete sami.

Poslali vam bomo e-poštno sporočilo, ki potrjuje, da je bila vaša vrnitev ali izmenjava obdelujejo.

 

Preklic naročila

Ko kot uporabnik oddate naročilo, prejme teelektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. V sporočilu je gumb za morebiten preklic naročila. Ko ponudnik pošlje naročilo, uporabnik prejme še eno elektronsko sporočilo o poslanem naročilu. Uporabnik lahko naročilo brezplačno prekliče, preden prejme elektronsko pošto ponudnika, ki sporoča, da je bilo naročilo poslano.

Uporabnik mora za preklic naročila poslati elektronsko sporočilo info@peppermint-street.com.

Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika oziroma osebe, ki jo je uporabnik navedel kot prejemnika naročenih izdelkov, naslov, številko naročila in datum naročila.

V kolikor je bilo že izvedeno plačilo, pa vam kupnino nakazali na vaš TRR v roku 2-3 tednov.

Ponudnik si pridržuje pravico do preklica naročila v primeru, da zahtevanega izdelka ni na zalogi.

V primeru, da je bila storitev že izvedena, paket že poslan, si pridržujemo pravico, do zaračunanja stroškov dostave. Kupnino izdelka, pa vam nakažemo na vaš TRR v roku 2-3 tednov.

 

Pošiljanje izdelkov Nazaj na vrh

V vsakem paketu vam polek računa pošljemo tudi reklamacijski obrazec, ki ga prosimo izpolnite in nam ga skupaj z izdelki priporočeno vrnite na naš naslov:

MINT studio, Irena Kotnik s.p.
p.p. 31
4208 Šenčur

Vse vrnjene izdelke nam pošljite v varni škatli ali embalaži ali ponovno uporabite embalažo v kateri smo vam poslali izdelke.

 

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@peppermint-street.com

btt