SEZONSKO ZNIŽANJE DO -55%

MENI

4 hitri triki kako najti pravo velikost čevlja

By irena

Posted in

Prava velikost čevlja je ključ do nebolečih nog

Se ti kdaj zgodi, da pomisliš na petke in te ob istem trenutku prešine misel na boleče noge? Naj ti zaupam, da noge v pravih petah nebi smele boleti po uri stanja v njih. Prav tako pa na nogi nebi smel ostati boleči obris čevlja, ko si le-tega sezuješ. Poišči pravo velikost čevlja za svojo nogo s temi štirimi triki.

1. PROSTOR ZA PRSTE NA NOGI
Kot male so nas vedno učili, da moramo pri pomerjanju čevljev paziti, da imamo spredaj za en palec prostora. To pravzaprav vedno ne drži, saj niso vsi čevlji narejeni tako, da ustrezajo debelini našega palca. Malo za šalo malo za res, vendar dejstvo je, da če pri pomerjanju tvoj palec z lahkoto zdrsne med prste na nogi in rob čevlja je to znak, da je čevelj prevelik. Si vedela, da te lahko tudi preveliki čevlji ožulijo in poškodujejo tvoje stopalo?

Prav tako bodi pozorna na peto in če ti le-ta z lahkoto zdrsne iz čevlja, ko stojiš ali med tem ko hodiš. To je enostaven znak, da so ti čevlji preveliki. Opetnik čevlja mora lepo oprijeti tvojo peto, tako da te nikjer ne tišči.

Kako pa ugotoviš, da ti je čevelj premajhen? Enostavno, ko ga obuješ in vidiš obris svojih prstov na čevlju je to signal, da sezi po večji številki. Tvoji prsti nimajo dovolj prostora, da bi se lepo razporedili.

Peppermint Street čevlje lahko naročite tudi v polovični številki, ter enega večjega kot drugega. S tem se izognete premajhnemu čevlju.

 

2. GUBE NA KOŽI NA NOGI

Ali je tvoja koža nad prsti na nogi ali zadnjem delu nad peto precej potegnjena navzgor in nagubana? Take gube, ki nastanejo na koži so zanesljiv znak slabega prilagajanja čevlja. Zato zagotovo potrebuješ večji ali širši čevelj.

3. ŠIRINA
Sedaj si ugotovila, da ti nekaj ne ustreza pri številki po kateri si posegla. Kaj sedaj? Velikost čevlja ni vedno razlog za neugodje. Če prsti ne sežejo do konca čevlja je dolžina čisto vredu. Osredotoči se, kako občutiš čevlje pri straneh in robove čevlja. Je tvoja noga močno stisnjena ali plava ob strani v čevlju? Potem je odgovor na tvoje neugodje preprost: potrebuješ čevelj z drugačno širino.

 

4. SPREMEMBA STOPALA
Ali že od srednje šole niste poizkusile obuti druge velikosti čevlja in svojo nogo še kar naprej tiščite v standardno velikost, čeprav vam nekaj ne paše? Hmmm. Lok stopala lahko z leti pada, hkrati pa pri ženski tekom let prihaja do velikih hormonskih sprememb, kar lahko pripomore k širitvi stopala. Prav tako je lahko velik razlog za spremembo velikosti in širine stopala tudi vaša teža, ki se čez leta lahko spreminja. Poslušajte svoje stopalo in mu privoščite udoben čevelj iz naravnih materialov, da se bodo le ti lepo prilagodili vašemu stopalu.

Vsi Peppermint Street čevlji so usnjeni, kar pripomore k temu, da so čevlji mehki in se materiali hitro prilagodijo vaši nogi.

Share this story

Comments are closed.
btt