SEZONSKO ZNIŽANJE DO -55%

MENI

PRAVILA IN POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji Spletne trgovine Peppermint Street so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne strani www.peppermint-street.com (spletna stran), s katero upravlja podjetje MINT studio, Irena Kotnik, s.p. (ponudnik)

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Prav tako preberite politiko zasebnosti, ki se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotne spletnih strani, vse njene sestavine in podstran.

Storitve spletne trgovine lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec, ki je starejši od 16 let, postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

NAČIN UPORABE

Uporabnik se zavezuje, da bo spletne strani uporabljal zakonito, na običajen način in v skladu z njenim namenom. Uporabnik se zavezuje ravnati v skladu z načeli kulturne in civilizirane spletne komunikacije in se vzdržati vseh dejanj, ki bi lahko posegala v pravice ponudnika, drugih uporabnikov ali tretjih oseb ali ki bi jim lahko povzročila škodo ali nelagodje, vključno z žalitvijo narodnostnih, verskih ali drugih občutij.

Če uporabnik ravna v nasprotju s prejšnjim odstavkom, mu lahko ponudnik začasno prepreči dostop do spletnih strani. Če uporabnik kršitve ponavlja, mu lahko ponudnik po lastni presoji: trajno prepreči dostop do spletnih strani; izbriše podatke, ki jih je uporabnik posredoval pri registraciji, s čimer uporabniku preneha status registriranega uporabnika in vse s tem povezane pravice; in prepreči takemu uporabniku ponovno registracijo.

 

POGODBA IN SPLETNA TRGOVINA

Uporabniki lahko nakupujejo preko spletne trgovine www.peppermint-street.com in preko njenih podstani www.peppermint-street.com/en

V primeru, da se ponudnik-prodajalec in uporabnik-kupec (v nadaljevanju za oba: ‘pogodbeni stranki‘) ne dogovorita drugače, so ti splošni pogoji sestavni del njunega medsebojnega pogodbenega razmerja o dobavi blaga (v nadaljevanju: ‘kupoprodajna pogodba‘).

Z registracijo članstva ob nakupu ali s prijavo na spletni strani v peppermint-street.com spletni trgovini uporabnik potrjuje, da v celoti razume in sprejema te splošne pogoje.

Ponudnik ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora ponudnika, vključno z višjo silo, prekinitvami v dobavi elektrike, pomanjkljivosti opreme ipd., vendar ne omejeno na našteto.

Vse informacije, ki so objavljene na spletnih straneh, npr. opisi izdelkov, specifikacije, fotografije, so približne. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

Določene “ekskluzivne” ponudbe na spletni strani so količinsko omejene, kot je objavljeno na spletnih straneh. Objavljene količine izdelkov na zalogi so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudnik lahko omeji največje število nakupov posameznega izdelka na uporabnika in s tem svojim uporabnikom zagotovi pošteno nakupovalno okolje.

1. POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletno trgovino. Na levi strani imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik izdelkov po ključnih besedah, ki se nahaja levo zgoraj na strani.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono ”dodaj v košarico”. Pod izdelkom ali v košarici lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej. Če se z miško ustavite na gumbu KOŠARICA, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in gumb ‘zaključite nakup’.

Ko želite zaključiti nakup, v košarici kliknete gumb na blagajno ter sledite korakom nakupa.

V kolikor v spletni trgovini ne najdete izdelka, ki bi vam ustrezal, ali bi želeli prirediti izdelek svojim željam, nas kontaktirajte.

KORAKI PROCESA NAKUPA:

1. KOŠARICA: tukaj lahko poljubno spremenite količine izbranih izdelkov. V košarici je jasno razvidna priporočena cena, višina popusta, v kolikor je le-ta postavljen za določen za posamezen izdelek, znesek celotnega popusta in znesek celotnega nakupa.

Izdelke se v nakupovalno košarico dodaja tako, da v spletni trgovini izberete izdelek in njegovo velikost, pri določenih izdelkih pa imate možnost izbirati tudi med barvami.

Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite na povezavo ‘Odstrani iz košarice’ oziroma ‘X’, ki se nahaja desno od izdelka. Če želite dodati določen izdelek v košarico, pojdite enostavno nazaj v trgovino in nadaljujte z nakupovanje. V kolikor želite spreminjati količino izdelkov ali dodati kupon, enostavno vnesite želeno količino in kodo ter pritisnite gumb ”posodobi košarico”.

Če želite zaključiti nakup z izbranimi izdelki, ki se prikazujejo v košarici, kliknite na povezavo ‘Zaključite nakup’. Če ste že prijavljeni, s svojim profilom izberete način plačila, sicer se morate pred tem registrirati oziroma prijaviti.

2. PODATKI O PLAČILU: Po potrditvi morate navesti podatke o plačilu, kar vključuje: spol, ime in priimek, naslov (ulico, hišno številko in mesto), telefonsko številko in elektronski naslov. V kolikor ste že registrirani v našo trgovino, se bodo podatki avtomatsko pojavili. Po navedbi zahtevanih podatkov, označenih z zvezdico ‘*’, morate v naslednjem koraku izbrati podatke o dostavi.

3. PODATKI O DOSTAVI: V kolikor se podatki o dostavi razlikujejo od podatkov o plačniku, prosimo vnesite podatke o dostavi.

4. PREGLED NAROČILA: Še enkrat preverite količine naročenega blaga, podatke plačnika in dostave, izberite ustrezen način plačila izdelkov (npr. “Plačilo z bančno transakcijo”, ‘Plačilo po povzetju’ ali ‘Plačilo s kartico’). Nato kliknete ikono, da so vaši podatki pravilni in da se strinjate s prodajnimi pogoji. S postopkom nakupa lahko nadaljujete le, če ste vnesli vse zahtevane podatke, izbrali ustrezen način plačila in potrdili, da se strinjate s prodajnimi pogoji. Brez navedenega nakupa ne morete zaključiti. Če želite nadaljevati z nakupom, kliknite povezavo ‘Zaključi nakup’. Če pa želite dodati v košarico še dodatne izdelke, se vrnite v trgovino in dodajte želene izdelke. Postopek nato ponovite.

5. VAŠ RAČUN: Nakup je potrjen. Izpiše se vam vaša številka naročila. Vse informacije o naročilu prejmete tudi na vaš e-mail naslov.

SKLENITEV POGODBE

V primeru plačila na transakcijski ralun se pogodba šteje za sklenjeno, ko se opravi nakazilo na ponudnikov TRR račun.

V primeru plačila s kreditno kartico se pogodba šteje za sklenjeno z obvestilom o dostavi naročila.

V primeru plačila ob prevzemu se pogodba šteje za sklenjeno, ko se opravi prevzem in plačilo naročila.

Pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe. V primeru, da so določbe teh pogojev v nasprotju z določili pogodbe, veljajo določila pogodbe.

Pogodba pri ponudniku ni shranjena.

V primeru kakršnikoli dodatnih informacij nas lahko kontaktirate preko e-pošte info@peppermint-street.com.

2. NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • PLAČILO Z NAKAZILOM NA BANČNI RAČUN: pri izbiri plačila z nakazilom na bančni račun, vam na vaš elektronski naslov pošljemo podatke našega računa, kamor nakažete znesek nakupa. Izdelke vam pošljemo na dom, ko bo plačilo poravnano.
 • PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Dostavna služba vam izdelek pripelje na dom. Za dostavo skrbi podjetje City Express d.o.o.
 • PLAČILO S PLAČILNO KARTICO: Omogočamo plačila s kartico z MasterCard ali Visa kreditno kartico. Po izbiri načina plačila s kreditno kartico, uporabnik na strani ponudnika plačilnih storitev  vnese naslednje podatke:

– številko kreditne kartice (brez presledkov, vezajev, ločil ali drugih znakov, ki ločujejo podatke; primer pravilno: 1234567891011121314, primer nepravilno: 123 456789 101 1121),

– CVD – ponavadi zadnje tri ali štiri števke s hrbtne strani kartice,

– datum veljavnosti kartice.

Uporabnik zaključi z naročilom izdelka s klikom na polje „Plačilo“.

Pri preklicu naročila, ki je bilo plačano s kreditno kartico, vračilo kupnine opravimo v roku 14 delovnih dni.

CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in ne vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).
Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

Vse posebne/neredne akcije ali marketinške kampanje bodo navedene na spletni trgovini Peppermint-street.com na povezavi Nagradne akcije, kjer bodo za vsako posebej objavljena tudi pravila o sodelovanju.

KUPONI S POPUSTOM IN PROMOCIJSKE KODE

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – Košarica.

DARILCA OB PROMOCIJSKIH AKCIJAH

Svoje zveste obiskovalce, bralce e-novičk in vse, ki nas spremljajo prek ostalih medijev radi nagrajujemo, zato mnogokrat izvedemo posebne promocijske akcije. Ena izmed takšnih akcij so darilca ob nakupu nad določeno mejo. Pri tem so tako meja kot možna darilca vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. V kolikor se obiskovalec odloči, da izkoristi takšno akcijo, se hkrati zaveda in obveže, da mora v primeru vračila artiklov delno ali v celoti prav tako vrniti tudi darilce, razen če preostala vrednost nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce ali v kolikor stranka vrnjeni artikel zamenja za kakšnega drugega.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

NAROČANJE

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAROČILA

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) o sklepanju pogodb na daljavo blaga ne morete vrniti v naslednjih primerih:

 • Če je bil izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam (izdelek narejen po naročilu naročnika)
 • Če je blago naročila pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost zanjo ne veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov o sklepanju pogodb na daljavo.

Le izredne okoliščine so lahko razlog, da izdelek, kateri je bil narejen po meri vzamemo nazaj, ga zamenjamo oz. nadomestimo z novim ali povrnemo stroške v celoti. To bi lahko bilo le v primeru, kadar gre za proizvodne napake.

V primeri odobritve vračila morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov: MINT studio, Irena Kotnik s.p. .

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino zmanjšano za manipulacijske stroške (poštnina in bančna transakcija) takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR-kupca.

Stroški poštnine, ki je bila plačana ob nakupu so poravnani le v primeru, ko je bila napaka storjena na strani prodajalca. Za to je potreben dogovor med obema strankama.

KOLIČINE

Dovoljen je nakup količin za lastno domačo uporabo v vrednosti do 300 €. Akcije in prodajna ponudba je namenjena končnemu potrošniku in velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog prodajnega prostora. Ob količinah, ki ne ustrezajo zgoraj omenjenemu, si prodajalec pridržuje pravico do spremembe količin naročila oziroma o tem vedno predhodno obvesti potrošnika.

DOSTAVA

Naročeno blago, ki je na zalogi pripravimo in odpremimo v roku treh dni od prejema naročila.

Blago pošiljamo prek podjetjaGLS d.o.o.. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Pri artiklih, ki so narejeni o meri je rok dostave daljši. Kupec bo o roku obveščen. kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen. Predviden čas dostave takšnih izdelkov je 15 delovnih dni.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti …) podaljša.

Cena dostave za naročila v vrednosti do 200 EUR je 3,60 EUR, ob nakupu v vrednosti nad 200 EUR so stroški pošiljanja BREZPLAČNI. V primeru akcije, se poštnina obračuna glede na predpostavljeno akcijo.

Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča v Sloveniji in v članicah Evropske Unije.
Če želite naročiti naše izdelke v Sloveniji, vendar jih želite dostaviti na območje zunaj ozemlja Republike Slovenije, prosimo, da nam pišete na elektronski naslov info@peppermint-street.com.

V primeru, da blago plačate vnaprej in vas ob dostavi pošiljke ni doma, vam dostavljalec pusti sporočilo in vas ponovno kontaktira. Če paketa ne prevzamete po treh klicih dostavljalca, se paket vrne k nam.  V primeru, da blaga ne želite prevzeti, si spletna trgovina Peppermint Street pridržuje pravico, da vam zaračuna manipulativne stroške v višini 50 €.

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v primeru, ko v času od potrditve prejema naročila dalje naročeni izdelki niso na voljo ali da v tem času pride do nepredvidenih težav, povezanih z dobavo, uporabnika obvesti o tem in naročilo prekliče. V kolikor je vrednost naročila že bila poravnana, bo stranki povrnjena celotna plačana cena (izbranih izdelkov in dostave).

V primeru, da uporabnik pošiljke ne prejme v predvidenem dobavnem roku in ga ponudnik o tem ne obvesti, naj uporabnik kontaktira ponudnika na elektronski naslov info@peppermint-street.com.

Naročeni izdelki bodo uporabnikom poslani v ustrezni embalaži, plačilo pa se bo izvedlo na način, ki ga je izbral uporabnik ob naročilu (2. korak postopka nakupa). Za vsako posamezno naročilo so navedeni ločeni stroški pošiljanja. Stroške poštnine plača uporabnik.

Izdelki so do plačila celotne kupnine in stroškov dostave last ponudnika.

Uporabnik plača tudi vse druge stroške pošiljanja, do katerih bi morebiti prišlo na poti od špediterja do uporabnika potem, ko ponudnik izdelke odpošlje.

CENE IN DDV

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV). Ponudnik prodaja izdelke odplačno; v primeru, da je izdelek pomotoma naveden kot brezplačen, ponudniku ni treba dati tega izdelka uporabniku brezplačno.

V primeru akcij in ugodnosti obstajata za izdelek dve ceni redna cena izdelka in znižana cena izdelka.

Za izdelke, ki so narejeni po meri se cena dogovarja sproti, ko so želje in zahteve kupca finalizirane. Ceno spremeni dizajn, vrsta usnja ter zahtevnost priprave posameznega izdelka.

Ponudnik ima pravico do spremembe cen izdelkov/storitev, tudi po potrditvi prejema naročila. V primeru, da je objavljena (oz. stara) cena nižja od prodajne (oz. nove) cene izdelka/storitve, ima ponudnik pravico izdelek/storitev prodati po prodajni (oz. novi) ceni; v primeru pa, da je objavljena (oz. stara) cena višja od prodajne (oz. nove) cene izdelka/storitve, pa ima ponudnik pravico izdelek/storitev prodati po objavljeni (oz. stari) ceni. Ta pravica ponudnika velja tudi po potrditvi prejema naročila, vse do same dobave izdelka. Uporabnik lahko izdelek/storitev sprejme po prodajni (oz. novi) ceni ali pa naročilo prekliče in od pogodbe odstopi, pri čemer slednje ne more storiti po preteku 14 dni od dobave izdelka. Ponudnik ima pravico prilagajati cene glede na trg in konkurenco.

V primeru, da uporabnik zamudi (ali preurani) z naročilom izdelkov/storitev, ki so v določenem terminu znižani, v akciji ipd., še šteje, da je izdelek/storitev naročil po objavljeni (oz stari) ceni; to velja tudi v primeru, da o znižanju/akciji ni bil obveščen.

ZAVRNITEV IN PREKLIC NAROČILA

Če ponudnik meni, da uporabnik krši veljavno zakonodajo ali škodi interesom spletnih mest, ki jih upravlja ponudnik ali njegova pridružena ali hčerinska podjetja, lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila prekliče, spremeni, začasno ali trajno prekine ali razveljavi naročila ali članstvo uporabnika, vključno z dostopom do katerekoli vsebine na spletnih straneh za določenega uporabnika.

V primeru, ko ponudnik meni, da uporabnik deluje na škodljiv način, ki bi ponudniku in/ali spletnih mestom, ki jih upravlja ponudnik ali njegova pridružena ali hčerinska podjetja, povzročil škodo z oddajo goljufivih naročil, si ponudnik pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji od tega uporabnika zahteva predplačilo.

Ponudnik si prav tako pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji v celoti ali deloma ter kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni, dopolni ali odstrani katerikoli del ‘pravice do zavrnitve storitve’ . Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta po objavi sprememb teh splošnih pogojev se smatra kot sprejemanje teh sprememb.

Preklic naročila

Preklic naročila je mogoč le s predhodno potrditvijo ponudnika. V kolikor so naročeni izdelki že šli v izdelavo, preklic ni več mogoč in uporabnik se zavezuje, da bo izdelek prevzel. V kolikor kljub opozorilu uporabnik naročila ne prevzame, si ponudnik pridržuje pravico zaračunati stroške zaradi poslovne izgube v vrednosti 50 €.

 

Ponudnik si pridržuje pravico do preklica naročila v primeru, da zahtevanega izdelka ni na zalogi.

Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) o sklepanju pogodb na daljavo blaga ne morete vrniti v naslednjih primerih:

 • Če je bil izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam (izdelek narejen po naročilu naročnika)
 • Če je blago naročila pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost zanjo ne veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov o sklepanju pogodb na daljavo.

Le izredne okoliščine so lahko razlog, da izdelek, kateri je bil narejen po meri vzamemo nazaj, ga zamenjamo oz. nadomestimo z novim ali povrnemo stroške v celoti. To bi lahko bilo le v primeru, kadar gre za proizvodne napake.

Pomembno: Prosimo, da si pred oddajo naročila ogledate barvno lestvico na strani. Vsi predmeti so narejeni po vaših zahtevah, in ne bomo sprejeli vrnitve ali zamenjave, če niste zadovoljni z barvami, katere ste izbrali.

Zahtevek za vrnitev je potrebno vložiti v roku 7 delovnih dni od prejema naročila na info@peppermint-street.com. Od stranke se lahko zahteva, da pošlje sliko, katero bomo analizirali in po lastni presoji odobrili oziroma zavrnili vaš zahtevek.

Ne vračajte blaga brez vnaprej podanega zahtevka!

V primeru, da bo vaš zahtevek odobren, vam bomo poslali številko dovoljenja za vrnitev, vsa potrebna navodila in naslov, na katerega lahko vrnete vaše naročilo.

 

Ko bo zahtevek odobren, bo izdana številka dovoljenja za vrnitev naročila. Prosimo sledite naslednjim korakom, da zaključite postopek:

• Blago je potrebno vrniti v roku 15 dni po tem, ko je bil zahtevek odobren.
• Izdelek mora biti vrnjen v prvotnem stanju.
• Vsa originalna potrdila in računi morajo biti priloženi.
• Številka dovoljenja za vrnitev mora biti jasno napisana na embalaži ali pakiranju.
• Izdelek mora biti ustrezno pakiran in zavarovan, ko vračate blago nazaj k nam. Kupec plača stroške pošiljanja, ki pa bodo povrnjeni, ko bo blago pregledano in odobreno za zamenjavo ali povračilo.

Prosimo, upoštevajte :

 • Če blago ne bo vrnjeno nazaj k nam v 15 dneh po datumu, ko je bila številka dovoljenja za vrnitev izdana, vrnitev izdelkov ne bo sprejeta.
 • Shranite račun in potrdilo o pošiljanju kot dokaz, v primeru izgube vrnjenega blaga. Nismo odgovorni za izgubljeno ali poškodovano pošiljko, če se odločite vrniti predmete nezavarovano ali brez sledenja. Povrnili vam bomo le stroške za predmete, prejete nazaj na naš naslov.
 • Zahtevki ne bodo sprejeti za predmete, bodisi, da so bili nepravilno ali ne dovolj varno pakirani.
 • Trgovsko blago vrnjeno brez odobrenega dovoljenja za vrnitev, ne bo sprejeto in bo zavrnjeno, oziroma vrnjeno nazaj k vam, na vaše stroške.
 • Ko bomo prejeli vrnjene izdelke, bomo blago pregledali in v kolikor bomo ugotovili, da je izdelek reklamiran upravičeno, bomo zamenjavo ali povračilo odobrili.
 • Umazani, oprani ali uporabljeni predmeti, ne bodo sprejeti v vračilo ali zamenjavo.

Vračilo

V primeru, da je bila vaša reklamacija ugotovljena kot upravičena, vam bomo povrnili celoten strošek blaga in stroške pošiljanja. Odobreni znesek bomo izplačali nazaj na račun s katerega je bilo plačilo opravljeno.

vračilo se izvede na naslov s pomočjo GLS službe.

MINT studio, Irena Kotnik s.p.
p.p. 31
4208 Šenčur

Zamenjava

Povrnili vam bomo stroške pošiljanja vrnjenega blaga in poskrbeli za zamenjavo brez dodatnih stroškov prevoza. Odobreni znesek nadomestila za nastale stroške vam bomo nakazali na vaš račun, ki ste ga uporabili pri nakupu v naši spletni trgovini.
Prosimo, dovolite 1-2 obračunska cikla preden bo povračilo dejansko prispelo na vaš tekoči oziroma bančni račun.

V kolikor pa ugotovimo, bodisi, da je z izdelkom vse v redu, oziroma, da iz naše strani ni bilo povzročenih napak, v tem primeru, povračilo oziroma zamenjava izdelka ne bo odobrena.

 

Za vrnjene izdelke ne sprejemamo pošiljk po povzetju.

 

MOŽNOST VRNITVE

V kolikor želite izdelek, ki je bil na zalogi oziroma ni bil narejen po meri vrniti ali zamenjati in v kolikor ni storjene napake z naše strani (poslan poškodovan izdelek, napačna velikost ali barva), vam izdelek brez problema zamenjamo, v kolikor je le-ta na zalogi ali ga enostavno vrnete brez razlage. V tem primeru stroške vračila in novega pošiljanja krijete sami.

Preklic naročila

Ko je bilo naročilo oddano in potrjeno, preklic naročila ni mogoč. V kolikor nas pravočasno kontaktirate in čevlji še niso šli v proizvodnjo, se lahko dogovorimo za preklic. V primeru, da je bilo plačilo že izvedeno, vam denar povrnemo, vendar obdržimo 50 € od vašega naročila za kritje nastalih stroškov.

REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

NAPAČNA VELIKOST/IZDELEK NE USTREZA PRIČAKOVANJEM KUPCA

Pred vsakim naročilom se s stranko prepričamo o pravi velikosti čevlja. Vsak čevelj prilagodimo posameznikovim zahtevam in pričakovanjem. Zato izdelke narejene po meri ne vzamemo nazaj, razen če ugotovimo, da gre za napako proizvajalca.

NAPAČNA BARVA

Pred oddajo naročila se natančno pozanimajte o barvni lestvici in teksturah usnja. Barvno odstopanje je mogoče, saj so barve prikazane drugače na ekranih. 100% ujemanje barv ni zagotovljeno. Barvna lestvica je bila slikana na dnevni svetlobi, tako da smo želeli prikazati kar se da najbolj naraven videz barve in teksture usnja. Za vse nadaljnje informacije smo vedno dosegljivi.

V kolikor vam barva po prejetju izdelka ne ustreza, si pridržujemo pravico, da ne sprejmemo vračila izdelka. Izdelek sprejmemo le v kolikor ugotovimo, da je vračilo tehtno utemeljeno.

 

NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti trgovino Peppermint Street na elektronski naslov info@peppermint-street.com in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. Na podlagi ustreznega obvestila spletna trgovina Peppermint-street.com kupcu v najkrajšem možnem času izdelek zamenja, v kolikor je izdelek še na zalogi. V kolikor izdelek ni na zalogi, kupcu vrne kupnino in krije stroške dostave naročila.

REKLAMACIJA FIZIČNO POŠKODOVANIH IZDELKOV

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano, mora kupec takoj  o poškodbi obvestiti GLS d.o.o. in trgovino Peppermint.street.com na elektronski naslov info@peppermint-street.com in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. Na podlagi ustreznega obvestila Peppermint-street.com kupcu v najkrajšem možnem času zamenja izdelek oziroma vrne kupnino na dani transakcijski račun. Ob prejemu novega izdelka je dolžnost kupca, da poškodovano blago izroči dostavljalcu in sodeluje pri zapisu zapisnika o poškodbi blaga.

REKLAMACIJA SKLICUJOČA NA STVARNE OZIROMA PRIKRITE NAPAKE

Potrošnik mora o napaki prodajalca obvestiti preko elektronskega naslova info@peppermint-street.com ali po telefonu in izpolniti reklamacijski obrazec, v katerem poda natančen opis napake. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodilo potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda potrošniku pisen odgovor.

Izdelek z napako skupaj z reklamacijskih obrazcem vrnite na naslov Peppermint Street – Irena Kotnik, pp. 4208 Šenčur.  Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar na vaš TRR. Peppermint-street.com si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

• če ugotovimo, da je neuporabnost artikla posledica vašega nepravilnega ravnanja,
• če blago ni bilo vrnjeno v prvotnem stanju, je bilo že nošeno ali uporabljeno.

VARNOST NAKUPA

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno, stran je potrjena in ima garancijo s strani SSL Certifikata.

V primeru kartičnega plačila ste zaščiteni s 3D secure, ki je mednarodni varnostni standard, ki ga podpirata Mastercard (»Mastercard SecureCode«) in Visa (»Verified by Visa«) ter se uporablja za preverjanje istovetnosti uporabnikov kartic pri spletnem plačevanju. Razvit je bil zaradi zmanjšanja tveganj nepooblaščene uporabe kartic s strani tretjih oseb.

Plačilo s kartico se lahko opravi z MasterCard ali Visa kreditno kartico. Po izbiri načina plačila s kreditno kartico, uporabnik na strani ponudnika plačilnih storitev  vnese naslednje podatke:

– številko kreditne kartice (brez presledkov, vezajev, ločil ali drugih znakov, ki ločujejo podatke; primer pravilno: 2526879844566118, primer nepravilno: 252 687984 456 6118),

– CVD – ponavadi zadnje tri ali štiri števke s hrbtne strani kartice,

– datum veljavnosti kartice.

Uporabnik zaključi z naročilom izdelka s klikom na polje „Plačilo“.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

UGODNOSTI ČLANSTVA

S prijavo oz. registracijo v naši trgovini ste včlanjeni v Peppermint-street.com  in se avtomatsko strinjate s prodajnimi pogoji poslovanja. Prav tako pa ste deležni ugodnosti, ki jih ponujamo:

 • ob naročilih vam ni potrebno več izpolnjevati polj z vašimi podatki, saj so ti že vpisani,
 • imate možnost pregleda preteklih nakupov,
 • brez ponovnega klikanja na izdelke lahko ponovite naročilo,
 • če ste prijavljeni na e-novice, boste pravočasno izvedeli o novostih in naši akcijski ponudbi,
 • prijatelje lahko presenetite z darilom za rojstni dan ali drugo posebno priložnost kar po pošti
PODATKI O PODJETJU

MINT studio, Irena Kotnik s.p.
Sajovčevo naselje 24
4208 Šenčur

Tel: 031 281 928
Mail: info@peppermint-street.com

SI56 6100 0001 4044 686 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA) 

Matična številka: 7086369000
Davčna številka: 6598390

btt